tisdag 24 maj 2011

Zooooombie

Känner mig som en måste jag säga. Internet existerar nu äntligen..eller det har funnits ett tag men jag har inte haft lika mycket tid vid datorn som andra. Jag har haft fullt upp med minitroll och uppackning.

Jag och K bor ihop. Han ville ge relationen en sista chans...
Och när han kanske gör slut igen nästa gång så behöver jag inte flytta i alla fall. Det känns ju tryggt att ha tak över huvudet.

Idag föreslog jag att vi skulle sova i skilda sovrummet hädanefter.
Jag avskyr verkligen sånt, det är inte jag..det är inte en sån slags relationslösning jag vill ha.
MEN för att slippa bli sur dom gånger han sagt att han skulle gå upp med henne och inte gjort det så är det bättre om han får sova i eget rum och jag tar nattpassen.
Men det han då får göra är att ta Trollet till dagis. Det gjorde han gärna.

I lördags och söndags var K med kompisar och ut på bio....kom hem sent båda kvällarna.
Idag är han ledig och passade på att åka iväg till min gamla lgh och ta ner rullgardinen och passar även på att göra det han vill.. hans lediga dag.

Tanken var att jag skulle åka... nej vad säger jag...gå iväg och handla idag då det är slut på mat hemma för både stora och små...men regnet kom och jag har inte lämpliga skor alls....när jag blir stor ska jag köpa stövlar...att gå ut på promenad här är inte något jag gärna gör.
Får så ont i magen av att gå ner och upp med vagnen i spiraltrappan..vagnen har blivit så tung..hade glömt bort hur tung den var snarare.
Sen så är ju ryggen i olag efter förlossningen och har inte fått chans att gå till sjukgymnasten än då tider inte har stämt så bra och det är tungt att dra vagn med öm rygg...ja jag gnäller.. men förstå att jag är så ofantligt trött..är ofantligt less på smärta i kroppen.

Fick åka in akut igår till specialistmödravården. Lämnade prover innan..har ju så ont i buken..
hur som helst så visade det sig att allt såg bra ut. Livmodern har dragit ihop sig bra.
Det som fanns kvar inne i livmodern var något som förhoppningsvis skulle försvinna med tiden.
Kvinnor kunde tydligen ha väldigt ont ett bra tag efter en förlossning.
Min snabbsänka som i förra veckan låg på 80 låg igår på 2,9.
Fick tips om att ta värktabletter vid behov och använda rispåse och träna...ni vet..kniiiiip.. det förresten, jag tycker jag inte gör annat...träning är viktigt.

Jag är så jäkla lyckligt lottad över att ha fått så underbara barn.
Ett minitroll som nu mer (då jag inte luktar lika mycket mat längre) gärna sover på mig och myser...som i och för sig gör att jag inte hinner så mycket annat runt omkring.
Och ett stort troll som pratar för fullt (även om det är en kiss och bajsperiod)..men som kommer med så mycket klokheter och som försöker hjälpa sin mamma i den mån hon kan.

Älskar mina underbara flickor!

I söndags hade jag tvättstugan för första gången (hade ju tvättpelare i min förra lgh)..6 maskiner (enbart 3 timmars tider men 3 maskiner i varje stuga)...nu har man ju tvättat för ett bra tag framåt.

Igår vart garderoben helt klar...fick en garderob utav svärmor i söndags..nu får JAG äntligen plats med mina underkläder... otroligt lite yta i en 4:a där det är tänkt att bo minst 2 vuxna..så otroligt lite garderober... en tredörrars från svärmor löste en hel del.. *tack och bock*.

Typiskt.. nu när jag snart ska hämta mitt troll från dagis så smyger solen fram.. ibland önskar man att man hade bil.

Ca 6 kilo kvar till siffran jag vägde innan jag vart gravid... fast med den promenadvägen som det är till affären och att man inte kan storhandla utan bil så lär man få handla fler gånger och gå en hel del... kanske sista kilona löser sig ändå.. hoppas på att få tappa dom längs vägen i alla fall.

Hade ju tappat bort min bankdosa..eller snarare inte hittat den då det inte var jag som packade ner den.. igår hittade jag den äntligen. I en låda som stod i soffan hela tiden :-D
Nu känner jag mig lugn...den och min räkningspärm var de viktigaste tingen att hitta.

Nä nu ska jag sminka mig så att jag inte skrämmer barnen på trollets dagis när jag hämtar henne.

p.s: min förra lgh vart urstädad igår... effektiv kille måste jag säga.
Schysst också att han kom förbi med de saker jag glömt kvar ... vilket egentligen var bra att jag hade glömt kvar...för då vet man att dom gjorde ett ordentligt jobb..stjärtlappen låg ovanpå garderoben i klädkammaren..låg så till att man inte såg den...tennisbollarna låg inne i torktummlaren och bilden på Trollet låg inne i badrumsskåpet. Då vet man vart dom bla varit :-D

Ta hand om er.
Kram!

1 kommentar:

Fangoria sa...

Skönt att det känns lite ljusare nu!
Det med vikten tycker jag du ska släppa helt för tillfället, du är ju helt nyförlöst och kan ju ta hur lång tid som helst innan man får tillbaka normalvikten, det kommer när det kommer! Du har så mycket annat att fokusera på för tillfället och så ska det vara!
Sägs att andragångsföderskor har värre eftervärkar än förstagångs så det är väl nåt sånt du har då, mina första 2-3 månader efter både Kiron och Tirils födslar var som i en dimma man inte riktigt minns efteråt, man är inte som vanligt helt enkelt, minns att ont hade jag länge, så länge att jag också funderade på om det var nåt fel.
Stor kram och hoppas att det ordnar sig fint nu, att du får hjälp och får sova mer!!!! Kram på dig och tänk på att du är värdefull!