måndag 14 november 2011

Dagar i korthet + palsternackstårta

Igår var det då farsdag och då bakades detta: Det är en palsternackstårta. Det låter galet men den var supergod...om man minskade lite på kanelen bara så hade den blivit ännu smarrigare.

Receptet kommer här:

100 gr smör
2½ dl socker
2-3 palsternackor
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel (jag rekommenderar en mindre mängd)
1 tsk kardemumma

Till krämen:
1 frp philadelfia
florsocker
choklad

Till kakan så börja med att smälta smöret och medans det sker så skala och riv palsternackan fint.
Vispa sedan ihop äggen en liten stund för att sedan hä i vetemjöl, bakpulvret, kanelen och kardemumman och vispa allt samman.
Häll till sist i det smälta smöret och den rivna palsternackorna och häll sedan i valfri form beroende på hur tjock ni vill ha den, och sedan in i ugnen på 175-200 grader beroende på vad för slags ugn ni har (utgå lite från när ni gör en sockerkaka eller liknande).
In i ugnen på 40-50 minuter (beroende på ugn och temperatur)...

Till krämen ska philadelfian ner i en panna..på 5:an först..sedan då det börjar bli varmt så sänk till 3:an. häll i lagom mängd florsocker (står på förpackningen) för att sedan lägga i den choklad ni vill ha så det får smälta samman med röran.
Bred på röran då kakan kallnat.

Smarrigt värre!


För ett par dagar sedan gjorde jag denna blåbärspaj...smakade ännu mumsigare dagen efteråt faktiskt.





Har försökt ta lite julbilder för årets julkort..det har gått sådär.





Sedan vart jag ju sjuk en dag....som ni ser så är jag helt sned...höften står ut på min vänster sida pga bäckenet som hoppas ur sitt ställe så att säga... ett akutenbesök senare så vart man insatt på vila, värktabletter och vätskekontroller...kanske inte det sistnämnda..men ville ha ett till ord på v bara :)





Min älskade diamant i mina öronmuffar som jag införskaffade på Stadium. Vill inte ha mössa så detta var alternativet, himla varma faktiskt, personligen ser jag ut som prinsessan Leia i dom har jag fått höra, men diamanten är mycket sötare i dom ;-)

Inga kommentarer: