torsdag 6 januari 2011

Bilder + 3års koll + avbokning

Vi börjar med lite bilder... dessa rosor fick min Kärlek utav mig idag. Jag är en hopplös romantiker. 4 röda rosor och 3 flerfärgade rosor som symboliserade de tre orden.
Lilltrollet den 2/1. Hon hade ju somnat i bilen så jag fick kånka upp henne. Hon gick in i vardagsrummet medans jag lånade toaletten och fann henne sedan såhär.


I slutet av januari har hon fått tid för en 3 års kontroll.
Man fick hem ett frågeformulär som skall tas med till kontrollen, där bland annat en fråga löd:
"Förstår ditt barn - utan att Du samtidigt visar - en uppmaning liknande denna: Hämta skeden på bänken i köket"?
Kan hänvisa till idag tex. Idag efter att vi hade ätit middag så var hennes tröja blöt av soppan och hon ville hänga upp den på torkställningen i vardagsrummet. Då säger jag till henne att det är bättre att hon lägger den i tvättkorgen i badrummet för den är smutsig och måste tvättas.
Sagt och gjort, hon traskar dit och sedan kommer hon tillbaka efter en stund.
När hon och Kärleken är i badrummet för hon badar så kommer jag in och sätter mig på toalocket och frågar om hon hädde tröjan i tvättkorgen.... "nej svarar min Kärlek...jag tror inte det i alla fall".
Vad är det då som skådar mitt öga...jo i tvättmaskinen ligger en röd barntröja...hon har alltså lagt in den i tvättmaskinen och stängt luckan.
Så hon la den inte där jag ville, men hon la den dit den skulle :-)
Idag har Emilia varit hemma med Kärleken då dagis hade stängt.. det hade gått bra och det var bara "Kisoffer" för hela slanten då jag kom hem :-) Hon tycker om han så väldigt mycket.
Hon behöver lite förebilder så det är toppen.
Han har varit väldigt speciell idag Kärleken.. märktes då jag kom hem.. han var väldigt mjuk och berörande. Skulle kramas mycket och till och med då jag gick på toa så kom han in för han ville vara nära... nu kissade jag enbart den gången, annars hade han fått skylla sig själv *haha*
Skulle pussas mycket och .. ja allmänt kramig liksom.
Han jobbar ju fredag, lördag och söndag så det var väl därför, dvs att jag inte kommer få se han så mycket.
Sen vid 21 ikväll sa han att han skulle ta nästa buss som gick och åka hem och duscha och byta kläder och så, även ta hand om katterna.
(jag åker till katterna lite då och då om jag får tid över, på lunchen eller efter jobbet så dom är inte helt ensamma jämt)...försökte ge han hintar om att han faktiskt har två ombyten hos mig.. han vart förvånad, för det visste han inte..skum kille...lät han åka, självklart ska han ta hand om katterna, bara det att han snackat om att dom ska få vara hos mig..men det sitter i klister.
Och han vill som aldrig duscha hos mig längre heller.
Vet ej varför, inte direkt att jag våldför mig på han före, under eller efter duschen.

Sen..ja..jag ska väl inte skriva ut för mycket men han har beställt en tid för att lämna blodprov för en grej.
Det dumma är ju att killen egentligen skulle behöva en almanacka eller åtminstonde använda den på telefonen, för han bokade tiden till tisdag.. då har ju vi parterapi, och det är ju ganska viktigt åtminstonde för mig att få gå på dom mötena, tycker inte om att behöva avboka möten hos en psykolog sådär...får en känsla av att psykologen inte tycker att man prioriterar rätt.
Men nu blir det så... jag får avboka...
Förstår ni hur mycket jag längtar efter sömn?
Jag var till Dr Senap (kallar henne för det, heter Zeynab egentligen men uttala det med skånsk dialekt så blir det snarlikt) i tisdags för min barnmorska såg hur deprimerad jag var.
Skulle få råd till vad jag kan göra eller ta för att bli glad/pigg.
Jag vet ju vad det är som gör mig så deprimerad och förklarade för henne. Hon sa att mediciner är den sista utvägen..och jag vill inte heller ta några tabletter, främst inte då jag är gravid.
Hon rekommenderade att invänta samtal från psykologen som min bm ringt till, sen frågade hon om sömnen, den är ju inte så bra nej. Tror att jag sover hyfsat bra då jag väl sover, men har så svårt att tillåta mig att bli trött. Skumt, för jag är trött hela dagarna, gäspar jämt...men på kvällen så tar jag mig bara inte till sängen, vilket kan resultera i på tok för sena kvällar.
Tips på en bättre kvällsrutin mottages hjärtligt!
Hon är underbar Dr Senap..hon hjälpte mig då jag frågade om olika tabletter gällande vilken verkan de hade och olika biverklningar, vi satt säkert i 20 minuter och kollade och hon förklarade. Förstår att hon är omtyckt för hon bryr sig om sina patienter, är verkligen hjälpsam.
En tuff vecka går mot sitt slut, tuff i den bemärkelsen att dels trotsen hon besitter just nu mot mig... dels pga halkan. Jag halkade igår...det lutade lite neråt och gled först med höger ben för att sedan inse att det var klippt.
Svårt att beskriva känslan, men med tanke på att min kropp ställer om sig och gör sig redo för en förlossning så gjorde denna halka att det fortskred processarbetet så att säga.
Jag har förjävla ont i katedralen. Känns som om alla ligament slits åt olika håll. That is not so nice.
Lite drygt just nu. Har en stalker efter mig sedan svunna tider. Det gick så långt att jag tillslut skrev till han på ett sms(på engelska för han är inte svensktalande) att han skulle lämna mig ifred och att jag hade pojkvän etc..(det var i mitten på förra året tror jag). Det vart lugnt en period men nu sedan strax före jul har han börjat igen. Nu har han ju inte bara sms:at, han ringer också. Från skyddat nummer, så jag vet inte om det är mitt ex som ringer angående något om lilltrollet, eller någon myndighet av något slag.
Sen nu ikväll skickade han ett sms med bland annat meningen "vi hade kontakt förut, men av någon anledning tappade vi kontakten, vore kul om vi kunde återuppta den".
Hmm...han fattade inte varför jag inte ville ha någon kontakt med honom.. han förstod inte då jag också i det sista sms:et skrev "If you don't stop harassing me, I will contact the police and let them talk to you".
"av någon anledning tappade vi den"... ja dumhuve!
Kärleken vet om allt, och han säger att jag bara ska strunta i att svara på hans samtal och sms.
Men har inte svarat på sms från han sen den gången i förra året... han fattar ju inte, vad kan jag göra? Jag vill inte byta nummer en gång till, det gjorde jag nog många gånger då mitt ex Bjarne och hans dåvarandre fru trakasserade mig, där vart det ju polisanmälan för dels trakasserier och för dataintrång. Det var den gången jag såg att min pappa var riktigt förbannad, pappa var ofta sur, men förbannad var han sällan. Men den gången då brann det för han.
Ibland önskar man att livet vore enklare och kunde flyta på lite lättare.
Varför går det inte som man vill? :-)
Nej kanske man ska ta sig i säng..sådär tjugo över 23. Måste komma i säng tidigare, det är går ju inte.
Ta hand om er alla där ute. Hoppas ni får en fin helg, med mycket snö ;-)
Kram!

Inga kommentarer: