onsdag 9 februari 2011

Tips till en blivande 2barns mor?

Jag skulle behöva tips av er med två barn eller fler gällande det mesta..hur ni får vardagen att gå ihop, om ni alla har en syskonvagn eller om ni skaffade ståbräda?

Emilia blir ju 3 i mars och är det då någon mening att skaffa syskonvagn då eller räcker det med ståbräda?

Tips mottages!

4 kommentarer:

Zandra sa...

Vi köpte en syskon/tvillingvagn när Alicia föddes & i samma veva fyllde Liam 2 år. Vi använde den väldigt lite, kan nästan räkna på en hand hur ofta den blev använd. Han var ju bara två då men ville hellre åka på ståbräda. Men visst kan det vara bra om det äldre barnet vill åka vagn eller ofta sover i den. Men ett tips är annars att testa ståbräda först och går det inte så köp syskonvagn. Vi sålde vår kort därefter men förlorade en del på att inte testa ståbrädan först, det kostar ju en del med en sån vagn om man inte köper begagnat såklart!

Sen går det såklart utmärkt att gå med två vagnar om båda föräldrarna är med och man vet att man ska "ränna" på stan flera timmar då kan det bli jobbigt för storasyskonet att stå hela tiden.

KRAM!

Jenny sa...

Syskoan vagn hade jag... beror ju på hur mycket man är ute o går :)

Fangoria sa...

Kiron var 2 år och 2 månader när Tiril kom...jag har inget körkort så syskonvagnen har blivit flitigt använd! Om jag har bråttom eller ska gå långt så får han åka, annars om vi bara "fingår" kan han gå själv bredvid vanliga vagnen.
Läste ditt nästa inlägg också, jobbigt att det är extremt åt olika håll ...vill att du ska veta att jag alltid läser även om jag inte kommenterar varje gång. ;o). Kram!

Anonym sa...

Jag skulle inte ha klarat det utan syskonvagn. Har man ett syskon som trotsar och möjligen kan vägra ga hem ifran tex lekplatser, eller springa iväg bara för att de vet att man inte kan springa efter sa bra da man har en bebis, är det guld värt med syskonvagn...

Ibland da vi varit pa en lekplats ville Miriam bli buren (troligast för att jag ju ofta bar Benjamin) och da hon var sa pass tung gick det knappt om jag skulle skjuta vagnen med Benjamin med.

Och hon skulle aldrig ha statt stilla pa en stabräda.

Jättebra ocksa om man vill kunna handla med bada barnen och inte riskera att storasyskonet springer iväg och börjar dra ut glasburkar osv.

Eller om man vill ga längre promenader saklart.

Men det beror ju pa storasyskonet saklart. Vissa barn star ju jättefint pa stabrädan osv. Men som jag ser det behöver man ju inte använda syskonsitsen hela tiden, barnet kan ju ga om det vill och sa kan man erbjuda att sitta om det vill/man behöver det...
/Helena