onsdag 13 januari 2010

Frågor och svar

"Hej igen!
Vet inte om jag glömde att skicka min blogg adress men här kommer den http://lizardqueen.blogg.se
Låter inte som så farliga biverkningar, har hört om dom som fått hjärtklappningar, tryck över bröstet:S
Hur mkt har du gått ner om man får fråga? går du fortf på tabletterna?
Mvh Veronica"


Hej Veronica.
Nej det finns väldigt många biverkningar, men så är det ju till all medicin, Alvedons vanligaste biverkan är ju huvudvärk.
När man börjar med Reductilen så sägs det av i alla fall min läkare att man ska ta blodtrycket 1 gång i veckan i 3 månader och sedan minska ner till en gång i månaden. Men jag har kört på reductil nu i 45 veckor och har kollat blodtrycket 2 gånger. Det var min distriktssköterska som ifrågasatte varför det skulle kollas så ofta. Men sen beror det också på om man har högt eller lågt blodtryck. Jag har lågt blodtryck och ligger perfekt enligt henne.
Reductil ska man helst bara köra i ett år. Senast jag hörde så är risken att man bryter ner levern om man använder reductil i över 1 år. Så då jag är klar med kuren så ska jag begära att min doktor tar ett leverprov.
I början kommer jag ihåg att jag fick hjärtklappning.. men det är ju också kroppen som ska vänja sig vid den nya medicinen, så skulle hjärtklappningen fortsatt så hade jag såklart varit tvungen att sluta med den.
Jag har vägt mig nu i morse så resultatet kommer i inlägget efter detta.

Kram till dig

Inga kommentarer: