måndag 20 september 2010

Jag är nog en socialdemokrat ändå

Innerst inne så är jag nog det. Jag röstade inte på dom hela vägen, för det skulle jag inte kunna erkänna, röstade på min radiofavorit Ibrahim Baylan till riksdagen, sedan Rättvisepartiet råkade de bli till resterande två, skulle bli Miljöpartiet, men tog fel lapp till kuvertet så det sket sig. Men Ibrahim fick min röst.
Att följa valet var till slut en nagelbitare. Socialdemokraterna fick ju flest röster (trots sämsta valet på nästan 100 år).
Men dom förlorar i valet pga fegisalliansen.
Tänk om Maud kunde hållt munnen och inte föreslagit att dom skulle bli en Allians.
För det var hennes idé, hon är på ett sätt smart, hon föreslog det för att hon visste väl att varken hon, KD eller FP kunde få vinna ett val så det här var väl enda chansen.

Många är emot SD, så även jag. Men nu är dom inne (tack vare flest röster i Skåne), nu får vi ta det för vad det är. Det jag däremot paranoidiskt tror är detta:

S är 3 st i sitt gäng, vilket resulterar i en förståelse i förlusten när Alliansen ändå är 4 partier vars procent räknas ihop.
Moderaterna går ut helt plötsligt med att dom vill samarbeta med MP för att "slippa" SD. MP säger såklart nej, dom samarbetar ju redan med S (klokt val, för Maria W är det bästa som hänt MP på länge.
Det trista med Reinfeldt är att mycket vill ha mer. Dom vann faktiskt, varför ska dom samarbeta med ett ytterligare parti?

Så frågan som jag säkert kommer få kritik för är: Vilken sida kommer vika sig för att samarbeta med SD?
Ja men tänk efter själva, S, MP och nedåtgående V är i behov utav ett till parti, jag skulle inte rekommendera SD.
Reinfeldt å andra sidan är i behov utav ett till parti (tydligen, men mycket vill ha mer), för då kommer han vid nästa val få över 50% och dominerar.
Blir det så, så ser det tyvärr mörkt ut för den svenska demokratin.
Jag hoppas verkligen att båda sidor står för det dom sa igår och inte ingår något med SD.
Annat var det på den gamla goda tiden då varje parti kämpa för sig. Det var tider det!

Jag var inte för SD. Inte alls. Men nu är dom inne, tyckte att partierna verkligen förkastade dom redan innan dom vet vad dom går för.
Kan medge att deras reklam för dom själva; att man skulle rösta på dom inför valet inte var den bästa (långt ifrån), men se vad dom går för först innan man kastar sten på dom.
Nu är dom inne, nu gör vi det bästa av situationen.

Jag svor att jag skulle rösta på MP i år, för jag gillar dom (= Läs Maria) , men svek dom för Ibrahim.
Kommer nog alltid vara en socialdemokrat i hjärtat.
Tyckte hon höll ett oerhört bra tal igår där hon stod för att dom hade förlorat. Jag gillar inte Mona, hade Anna Lindh levat hade hon varit en mycket bättre ledare, men nu är det som det är, och jag tycker inte hon borde avgå, som hon sa på radion i morse, en ledare är med i framgång och i motgång, nu reser vi oss ur det här och gör bättre ifrån oss till nästa val.

Jag är stolt Socialdemokrat och tycker det är tragiskt att det fanns dom som struntade i att rösta (för ni finns runt om i landet, till och med på samma gård), men då har ni ingen rätt att gnälla sen heller.
Det är trist att pappas Idol inte kom längre, men är i alla fall glad att det vart rött styre i Härnösand igen. Nu är ordningen återställd!

Nu ska här göras pannkakor till min underbara sjuka dotter och älskade särbo.

Kram till er!

Inga kommentarer: