lördag 4 september 2010

Olika vägar till bättring

Ja hörrni, nu har ännu inte behövt göra som på bilden *peppar peppar*, men det är bra nära ändå.
Jag är ju gravid, går inte att miste på då det gäller illamåendet.
Man blir sådär illamående så att du hela tiden känner en olustkänsla över att behöva kräkas, men det är inte tillräckligt för att kräkas. Det blir aldrig.
Men har under dessa lediga dagar kommit fram till en lösning som funkar.
Det första jag gör på morgonen brukar i vanliga fall vara att gå på toa (såklart för blåsan har ju någon som trycker på sig),
men nu ser jag till att verkligen göra ifrån mig det på kvällen innan jag lägger mig för att sova,
så nu på morgonen så ligger jag och drar mig så jäkla länge det går.
Känner sakta hur illamåendet stabiliseras. Går sedan upp på toaletten och gör det som skall göras för att sedan vid si så där 11 tiden intaga frukost bestående utav antingen kräm eller äggröra.
Efter det börjar man så smått att bli människa igen. Men det känns att det inte är tillräckligt bra.
Är jag fortfarande väldigt illamående så tar jag ett chips (Pringles) och då känner jag hur det går till sig väldigt bra.
Ligger en stund vid datorn och läser lite bloggar osv.
För att sedan sakta men säkert klä på sig och för att till slut bege sig ut på en långpromenad.
Använder ju Easytone som skor så förbränningen och träningen blir ju total, jisses vad det känns i låren *puh*.
Men efter promenaden så kommer jag hem och duschar och sedan fram mot 17 så känns inte illamåendet längre. Så det är ju en framarbetad metod. Men efter att jag gjort det där så är jag pigg, glad (fast inte igår) och kan äta mat; igår tex så klämde jag tre (!?!) tacos!
Innan jag klämde tacosen så drack jag en Mer med smak av Hallon och Svartvinbär. Den stabiliserade magen så pass att jag kunde laga maten utan att bli illamående av doften.
Har även hittat karameller som jag inte blir illamående utav på Kvantum, men köper dom inte så ofta för jag vill ju inte riskera något :-p
Denna metod funkar för mig. Den tar ju hela dagen, men är pigg på kvällen, då undrar jag.
Hur ska jag göra som till veckan då det från och med måndag är jobb som gäller och ett barn som ska ha mat på kvällarna?

1 kommentar:

Anna sa...

Stackare.. det är riktigt jobbigt att må dåligt hela tiden.. jag har kommit över det.. när jag kom in i v.11-12 nånting försvann det helt å nu mår jag precis som vanligt ;-) förutom typ värk i hela kroppen.. haha