torsdag 1 januari 2009

God jävla fortsättning.

Nytt år, nya bekymmer som jag ofta brukar säga.

Sen den 24 har våran lilla tös börjat förflytta sig stående med hjälp av att hålla i sig i nånting eller någon.
Så igår traskade hon på ganska bra.. lite mera träning så går hon nog snart *hjälp*
inser nu också att min lilla bebis inte är nån bebis längre..
Tiden går för fort, kan man få bromsa?

Vilken julklapp, i tisdags då jag kom hem så had ejag fått ett brev från barnomsorgen att vi inte fått nån dagisplats..
hjälp tänkte jag.. fick tillslut kontakt med tanta som hade med det att göra.
Vi gjorde om i listan, och har vi tur så kommer Emilia få plats på Matrisen, som kommer vara ett nybyggt dagis i närheten av Yttertavle:-S
Vi hade ju hoppats på ett dagis lite närmare så att vi kunde gå med henne till dagis och sedan lättare ta oss till våra jobb..eller Tobba är ju på jobbet så fort han sätter sig i bilen, men för mig hade det vart super med plats på antingen Tomtebogård, Bergatrollet eller Skattelden.
Tanta sa såhär: Tomtebogård är det så himla fullt så där lär vi inte få plats i år över huvud taget för det är sån himla lång kö dit.
Nästan samma med Bergatrollet.

Matrisen ska vara klart i vår så där kan hon få komma in strax efter det datumet vi hade satt.
Skattelden kunde hon kanske få chans att komma in på i höst.. men tro mig, jag har inte tillräckligt med dagar för att kunna få in henne i höst.

Det är ju därför jag har en dröm, att när man ska skriva på dessa papper på vem som är far t ill barnet osv, så vill jag kunna få bestämma över dagarna.
Dvs, det måste få finnas en variant för dom som har sambos som inte kommer kunna vara hemma med sina barn, så som den situation som jag har.
Min sambo Tobba är egen företagare och kommer inte att kunna vara pappaledig nånting. Så egentligen borde alla 480 dagar att tillfalla mig. Men att jag kan ge honom dagar som han vill vara hemma, om han kan vara hemma dvs. Jag vet ju att de 10 första dagarna kan man ju inte ta ifrån dom.. men de resterande 60 som är deras borde man få bestämma över. För kan han inte vara pappaledig fast att vi har delat vårdnad, så borde man kunna överföra alla dagar till mig.

Förstår ni eller lät det invecklat?

Gud det är så jobbigt nu.
Om Tobba hade jobbat åt någon så hade han haft en normal inkomst, och då hade jag inte behövt tagit ut så många dagar varje vecka som jag gör.
Hur f*n ska detta gå ihop som? Jag är sönderstressad över detta...
Om min sambo fortfarande har eget företag då vi skaffar barn nr 2 så känns det som om jag ska skriva på för ensam vårdnad för det barnet, för det är enda sättet för mig för att det ska gå ihop... om det går att göra fast att man bor ihop?
Hur ska jag annars göra som?
Det enda positiva är väl att jag har hört att det ska vara lättare att få in ett syskon på dagis än första barnet.

Giv mig styrka... känns som om allt håller på att skita sig.

1 kommentar:

Annika sa...

Hej...och God fortsättning! Jag vet inte HUR MÅNGA GGR jag svurit över Föräldraförsäkringen - som blivit sämre och sämre...vad gäller "tvånget" över att så många dagar är tvunget att tas ut av pappan - annars brinner de inne..! Man tänker inte på - att alla familjer inte är enligt mallen...dvs har ett vanligt jobb osv...! Jag håller med dig fullt ut!! Jag har varit i svängen...så jag vet....

Ha en skön helg!
Kram Annika