måndag 12 januari 2009

Helgen som gick...

Helgen var ju inte riktigt som jag hade tänkt mig...
Lördagen började med att 11 så kom grannarna upp som bor under oss. Vi fikade; det vart kladdkaka(som jag råkade ha för mycket kakao i kände jag) med grädde till, kaffe såklart och te för mig.
Vi hade så trevligt.
Hon pratar om en hamster, inget annat :-).

Albin han sov mest..han var så söt så, sen då Emilia vaknade så vart hon i eld och lågor över honom, hon älskar verkligen barn och bebisar. Hon blir så glad då, hon har tidigare hållit Albins hand i sina händer. Så sött så.

Sen då klockan vart 17:30 så kom nästa på besök. Vi hade bjudit grannarna i huset breve på middag och tillhörande efterrätt.
Äppeltarte med vaniljvisp. Supergott verkligen. Både middan ; Fläskfilé i ugn med potatisskruvar och sås och sallad var nytt för mig. Har oftast alltid stekt fläskfilén.
Sen efterrätten hade jag hittat receptet i senaste Buffé. Supersmarrigt.
Efterrätten åt vi efter den spontana Bowling-Idén. Jag gick på toa och då jag kom ut skulle vi helt plötsligt bowla. I leave the place for 5 minutes...

Här kommer det intressanta. Tobba ringer till bowlinghallen minst 25 gånger, och det tutar upptaget, då åker han och Anders dit, jag och Anna laddar med öl, Tobba ringer och säger att dom bokat bana mellan 20-21. Vi packar på Emilia kläder och packar ner mer öl i skötväskan...vi dricker på vägen dit och samtidigt som vi bowlar... vi var bra i första serien(tack marcus för att du rättade mig, det heter serie inte set i bowling:-P)
Men sen slutade ölen att hjälpa.
Emilia satt snällt i en barnstol och spanade på vad vi gjorde. Hon satt med sina hörlurar och gungade i takt till musiken typ för det var ju disco-bowling.
Hur som helst, när vi först kom dit och skulle anmäla oss att vi kommit och få veta vilken bana vi skulle få så sitter det en lapp på receptionen:
"Tillfälligt nummer"
Då visade det sig att deras växel rasat ihop så dom hade fått skaffa ett tillfälligt nytt nummer. Men det fick man veta då man väl kommit dit.
Dom kunde liksom inte fixa så att en telefonsvarare kunde informera om läget.

Ja det gick som det brukade i alla fall, kom sist.. eller på en delad 3:dje plats med Anna, Tobba låg för en gångs skull riktigt illa ute ett tag, men under 2 serien(:-D) så tog han ikapp sig. Fast han vann med ynka 128 mot Anders 119. Det är inte likt tobba, han brukar vanligtvis ligga på över 200 poäng..; han har ju spelat bowling i korpen, dom har ju vunnit och så) men det var som om det var bortblåst, stackarn vi spelar för sällan med andra ord.

Sen återvände vi hemmåt, kände ruset att nu jäklar skulle vi dricka och ha skoj, spela spel osv. Vad händer?
Jo Vi kommer hem, dom slår på tv:n och Anders hittar nån dålig film(enligt mig och Tobba) med Sean Connery. Den sög verkligen, men den var tydligen helt i Anders smak. Vasrt inge spelande och knappt nåt drickande. Anders och Anna tappa som sugen då vi kom tillbaka. Anna var skittrött, och jag ville inte dricka själv direkt, så jag gav upp det också. Hade ursäkta mig riktigt tråkigt. Hade verkligen sett fram emot den där lördagen.
Får hoppas att det blir bättre nästa gång.
Söndagen tillbringades inte till att sova ruset av sig, utan då vi väl kom ut vid halv 3 på eftermiddagen(?!!?) så åkte vi skoter i Sävar. Bara en stund för att Emilia skulle få känna på hur det kändes. Hon satt i bärselen på mig och allt gick bra, hon satt tydligen och log ganska mycket, ganska kul hade hon. Och det var ju bra, då är Tobba nöjd :-D

Sen njöt vi av kvällen med en god och hemmagjord pizza :-D.


Kl 6 imorse ringde klockan min, skulle upp och träna och vara först på Iksu då dom öppnade, vad händer?
Snoozar först och vid nästa ringning så stänger jag av och somnar om, Tobba tänder lampan och frågar om jag ska åka, men jag vill inte, mådde inge bra i kroppen.
Hade bowlingarm och skoterlårkaka.
Men imorrn då jäklar. Måste ta tag i detta nu, äta mindre, sluta med kakor och godis, och ska jag prompt äta så får jag bara äta på lördagar... drömma går ju... men måste försöka, äta mera grönsaker och dricka mer vatten. Som sagt drömma går ju...
Måste dock tänka positivt. Igår så låg jag på sängen och krängde på mig skoterdräkten. Kofotsmodellen kändes det som.
Fick sedan rulla runt till mage och på nåt sätt putta mig ur sängen(try to picture it).
När jag väl kommit ner med fötterna på golvet så var det det jobbigaste kvar, att få upp mig i stående ställning.
Kom upp, men kändes som om magsäcken punkterades.
Men förra året.. kunde väl vara i mars så testade jag kläderna inför fjällresan, då kunde jag inte ens knäppa knapparna, ni kan ju tänka er hur mycket självförtroende jag hade då :-(
Nu kunde jag stänga byxorna... men gångstilen var ju helt underbar. Jaja..
Nu jäklar. Snart är det vecka 14. Då beger vi oss igen.
Nu måste jag försöka gå ner åtminstonde 5 kg... eller drömma går ju.

Idag så har vi varit och tittat på soffor, vi vill ha en ny i vardagsrummet, eftersom vardagsrummet är litet så skulle det vara perfekt med en soffa istället för 2. Och så ofta är vi inte så många att 2 soffor behövs liksom.
Så nu ska jag fota en massa grejor bla sofforna som vi har och lägga ut på blocket- Tobbas bibel.
Sen kom vi hem och så gick jag ut med grannen under (Therese) och gick. Var väl ute en timma eller så.
Hon bjöd sedan på kaffe(dålig mage.. kan aldrig begränsa mig till 1 kopp, dessutom förstår jag fortfarande inte varför jag dricker det); alltså hon kokar inte dåligt kaffe, utan jag tycker egentligen inte om kaffe.
Sen kom hennes Fredrik hem så vi snackade lite och så. Har haft så trevligt hos dom.

Vi ska köpa en ny soffa.. färgen kallar jag för chokladbanan.
Och bara det låter ju lovande.
Fick företagets hemsida så där kan man även sätta ihop den soffan man vill ha..och så kan man ta med sig den ritningen till butiken och välja tyg så får man prisexempel. Himla praktiskt.
Broschyren man fick med sig hem har utstansade delar man kan trycka ut och även med den sätta ihop sin egen soffa. Fyndigt. Men det ser inte ut att bli så billigt :-(

Lite mer än en månad kvar till pappas 60 års dag. Då morsan fyllde 60 förra året var Emilia en vandringspokal bland mina släktingar.
Lär bli samma sak nu.
Nu har hon dessutom 4 tänder att bita med. Den fjärde kom igår.
Hon har dessutom lärt sig silvia-vinkningen. Hon går bra med gåvagnen också.. fort går det..tur att man kan ställa in hur fort hjulen ska rulla.

Nej imorrn bitti blir det upp kl 6 igen och iväg och träna.. drömma går ju ;-)

Inga kommentarer: