fredag 10 april 2009

Maskinerna hatar mig

Påsken är inget jag firar egentligen, pyntar inte, byter inte gardiner (har inga gula heller förresten)... det enda jag gör är att köpa godis. Eller lite godis i alla fall. Igår kväll då sambon slutade 18 så åkte vi först på Maxi och handlade. Tanken var mat för i alla fall 500 kr så att man skulle ha ett par dar.
Vart ju inte riktigt så.
Sambon hade fått resterande av arvspengarna igår så då hade vi planerat att bla köpa regnställ till dottern och mat för ett par dar.
Regnstället som vi hade tittat ut fanns kvar i rätt storlek för en gångs skull. Hon kommer bli så söt... Och syns gör hon också. Sen så hittade vi också ett ställ som hon skulle kunna ha till hösten alternativt nästa vinter..på dagis då såklart. Vi hittade även galonvantar så det vart 2 par sånna, ett par hon kan ha nu och ett par som hon sedan kan ha då hon är mellan 2-4 år.
Nån mat vart det inte. Så typiskt oss. Hux flux var klockan strax innan 21 och vi kom på att vi nog skulle ta oss till kassorna.
Vi hade väl handlat för över 700kr. Vad händer, jo redan i början av butiken så säger jag till sambon att vi nog med stor säkerhet kommer få avstämning.
Kommer till självutcheckningen och drar ica-kortet och drar betalkortet, så står det på skärmen: " Ditt ärende behöver behandlas utav personal, fråga efter personalen i kassan" typ... och kassapersonalen i sin tur ska slå in en fyrsiffrig kod och se vad dom får fram för beslut typ... som alltid så står det:"Avstämning"!
Varför just jag? Vem är det där uppe som inte tycker om mig? Jag vet många som inte tycker om mig ... men just ovan där.. Innan jul då det där hände så var det en kille som tog hand om mina varor så att säga så jag berättade då att det var 5:te gången i rad som jag fick lägga upp varorna. Och jag handlar inte så ofta på Maxi, oftast bara då vi ska handla för mer än 500kr. Den gången så hade jag dessutom kundvagnen full för en gångs skull. Och fick avstämning, samtidigt ringer sambon och precis då jag ska säga" Du jag fick avstämning, kommer hem snart".. Jag hann bara säga:"Du jag.." så säger sambon:"Här Emilia vill prata med dig"
Så hör man:"bla bla bla..googelgoble" samtidigt som jag säger" Hallå...hej gumman.... Tobba Tobbaaaaaa!!!!"
Glad i hågen hör man sedan sambon:"Hörde du?"
"ja men jag fick avstämning igen, jag har inte tid" Och lägger på.

Kassörskan denna gång.. en kvinna...var för en gångs skull trevlig, annars brukar vi alltid ha turen att få de sura citronerna..(kvinnor alltså)...Hon sa det att ibland kan samma person få avstämning flera gånger i rad...man har otur helt enkelt. Oavsett hur mycket du handlar. Men för mig spelar det ingen roll, handlar jag bara nån pryl så inte får jag avstämning då, men varje gång jag har mycket varor (samma sak då vi nu senast handlade inför fjällen) så nog fan får jag en kassör som säger med ett hånleende"Jaha då vart det avstämning".
Därför är det så skönt att handla på Coop ibland(billigast blöjor där)...är inte där så ofta så kontroll görs bara ibland..maskinerna hatar inte mig lika mycket där :-D

Jo det jag egentligen ville blogga om idag var ju ett program som vi spelade in på dvd:n igår som vi visste att vi skulle missa. "Hjälp jag är med i en japansk tvshow"
Klart att vi skrattade så tårarna rann, sen om det berodde på att klockan var mycket och vi var aströtta, eller om det berodde på hur tragiskt idén egentligen är.
Eller jag vet inte. Det var ju roligt att se; som den japanska programledaren sa; "Svenska kändiseliten". Men själva programledaren och domaren:Mr Fu var inte ett dugg roliga.
Men det är väl så det funkar i Japan? Knäppa shower och programledare som måste vara så himla roliga så att dom inte blir roliga.
Min stora favvo är och har alltid varit Tore Kullgren. Hans humoristiska sida växte inom mig då han var med på "Sverige Pussas och Kramas" med "Studio Tore"
Han är en sån känslig kille. Redan då han var med i FC Z och skulle lära sig att bli lite tuffare genom att boxas och han fick kyla ner sitt kindben med en kniv. Där var han lessen för det gjorde så ont.
Och igår så började han blöda i ansiktet. Hans bandage om hakan påminde om filmen "Mina jag och Irene" med Jim Carrey där han spelar en kille som har 2 personligheter. Och i filmen så opererar han hakan så att den liknar en rumpa i stora drag.
Då var han lessen Tore, men kämpade verkligen med att hålla tillbaka tårarna.
Men så börjar Anna Book gråta istället. Hon grät för han... :-S
Any way...kommer jag ihåg det så kommer jag nog att se på det igen. Men det är inget som gör att jag kommer längta till torsdagarna direkt.

Jo igår så skulle jag unna mig nånting sött tänkte jag. Vi testade den nya glassen Nogger med smak av mint. Kände redan efter ett par bett att det vart för mycket mint.
Nogger har ju vanligtvis en "pelare"(som jag kallar det) i mitten som smakar mums. Om man nu skulle ha med smak av mint så hade dom kunnat antingen låta bli "pelaren" att ge den mintsmak också. Det hade räckt med själva glassen utanpå liksom. Alternativet hade varit att "Pelaren" hade fått smak av mint(för den hade väldigt lagomt med mintsmak) och glassen hade fått varit av vanilj.
Jag brukar gilla mint, men jag tyckte det vart för mycket.

Däremot vill jag lyfta fram denna. Med krossad choklad i. Den är så jäkla god.
Det komiska är ju att min sambo älskar GB Sandwich. Och han älskar krossad choklad. Men bara för att den nya glassen heter "Stracciatella" så vågar han inte testa den. Han undviker den liksom. Den smakar liksom inge annorlunda mot för om han köper GB's krossad choklad i halvliters förpackningen.
Ja han är mystisk min sambo. Någon dag så kanske jag förstår mig på honom :-P
Nä nu vaknade Emilia från vilan.
Om jag kommer ihåg så ska jag berätta om den sk promenaden jag var ut på idag.... I dessa väderlag så börjar jag smått ångra vagnen vi köpte till henne då vi väntade henne.Men nu längtar jag verkligen tills snön försvinner.

Ta hand om er i påsk

Kram

1 kommentar:

Fangoria sa...

Har oxå smakat den där Stracciatella Sandwich, supergod verkligen!!!