söndag 1 mars 2009

En dag på akuten!

Idag var ingen rolig dag.
Imorse så gick jag upp tidigt för att se Wasaloppet. Hällde upp blåbärssoppa för att sympatisera med alla åkarna.
Sedan efter en timme så hör jag att Emilia har vaknat, går in och tar upp henne, byter blöjan och går sedan in till sambon.
Vi märker ganska snabbt att något inte är som det ska. Hon brukar vanligtvis då hon kommer in till våran säng krypa runt utav bara farten och hålla oss vakna så att säga. Men denna gång la hon sig i sängen och bara låg. Hon var inte så varm, bara 36.6 i temp. Hon tydde sig till antingen mig eller sambon.
Jag ringde sjukvårdsupplysningen och efter mycket om och men så säger hon att vi borde åka in. Då vi kommer in på akuten så var det tack och lov inge mycket folk, får sitta i en halvtimme innan vi fick komma in. Fick då först berätta för en sköterska hela veckans förlopp. Hon säger då att läkaren kommer om en kvart. Emilia lägger sig på britsen och somnar ganska fort...hon var jättetrött. 45 minuter senare kommer en sjuksköterska, vi berättar ännu en gång. 10 minuter senare kommer läkaren äntligen, lagomt till att Emilia har vaknat. Han känner och klämmer, hon ligger helt blixtstilla och tittar på han, vanligtvis skulle hon ha charmat han till max, men som sagt nånting var ju galet. Han säger att hon har varit magsjuk vilket vi visste, men att barn efter magsjuka kan bli uppblåsta, alltså hon har mycket gas i magen vilket syndes, hon såg nyäten ut. Och han sa också att det är inte så konstigt att hon inte är hungrig då hon känner sig mätt.
Så han skickade in några sköterskor som skulle ta blodprov på henne. Hon låg och tittade in i sköterskans ögon hela tiden tills det stack till, då tjöt hon som bara den vilket var skönt, för så mycket hade vi inte hört av henne på länge, skötersksan sa det att det var ett friskhetstecken om ett barn säger till.
Dom tog provet och på med plåster. Som Emilia snabbt ville få av... efter 5 minuter var det av och sambon fick då införskaffa ett nytt.

Dom tänkte behålla henne kvar, men blodproven såg väldigt bra ut och vi fick tips på vad vi kunde ge henne att förtära under ett par dar.
När vi kom hem var hon väldigt trött och kinkig, så vi gav henne välling som hon slukade nästan hela flaskan.
Sedan somnade hon uppepå mig då jag låg och såg på 5milen.

Vilken pers. Stackars tjejen, men kan säga att vi kom i rätt tid. Då vi kom ut från undersökningssalen så var väntrummen fulla. Tack och lov så slapp vi den persen.
Emilia på sjukhuset

Plåstret skulle av tyckte hon



Nytt plåster på som var intressant, dax för hemfärd.


Ja då var man hemma då. Ätit fick som sambon (:-O) har kokat.
Tösen sover fortfarande.
Har vunnit några auktioner på Tradera. Alltså det är som ett gift.
Tur i oturen att jag inte har ett jobb, för då hade väl sambon bett mig budge på märkeskläder till dottern.
Men har hittat en del klipp faktiskt. Riktigt roligt.
Men synd att det finns så lite mockasiner(stavning?).
Imorrn är det dax för första föräldramötet. Gulliga Anna ska passa Emilia medans vi är borta.
Hon skulle ha gå-kurs med henne :-)
Vilket i och för sig inte lär bli nåt problem med tanke på att igår traskade hon nog uppåt 10 steg uppdelat på 2 gånger..sakta men säkert tar det sig :-) Hon går med gåvagnen utan problem. Då går det riktigt fort.

Igår var jag runt på olika ärenden (helt ärligt så tog jag extra tid på mig för att få komma ut själv och slippa en döende karl hemma). Kollade på barnböcker, vi har present kvar att köpa till både Erik och Emilia. Vet ej vad.
Men igår så hittade jag Astrid Lindgrens sagor på cd. Älskar dom sagorna, förutom Karlsson på taket, om man inte kan gilla nån så säger jag den. Men Bröderna Lejonhjärta är bra och Ronja och bullerbyn och.. ja alla typ. Men men, får spana på tradera om det kanske finns nåt ;-)
Snart får min sambo slita mig från den sidan :-D

Igår i alla fall så drog jag iväg för huvudmålet var handling på Maxi, blåbärssoppa till karln *haha* och lite mera grejor. Jag var hur som helst väldigt hungrig, och drog på donken. Köper ett Happy Meal som vanligt, men då jag ätit upp stripsen(vilket är första potatisen på 1 månad) och hade kommit in på halva cheesen så känner jag hur mätt jag är, så min nya kost har alltså krympt min magsäck, och då hade jag ändå fruktpåsen och fruktjuicen kvar. Trugade i mig bara för att jag hade betalat för det :-S
Jo jag hade köpt en liten chokladbit som jag brukar köpa ibland. Och vad kan det vara..2 bitar mörk choklad.
Åt en bit och kände mig lite äcklad. Smakade inte alls lika gott som jag mindes det. Vet inte om det kanske beror på nya medicinen. Så nu blir det inge godis för mig fram över, och det är väl bara bra i och för sig.

Däremot har vi druckit avslagen cola, läkaren rekommenderade det att vi skulle ge henne, men vi har ju hållit hårt på att hon inte ska få äta kakor, eller godis eller dricka dricka på br länge.. så jag vet inte om jag vill ge henne det. Tror jag är mer villig att ge henne en massa vatten istället, tack och lov har hon börjat gilla det nu.

Igår kväll då det var schlager så fixade sambon laxen i ugnen. Det var rätt okej. Tror inte jag var så sugen överlag på det då.

Idag tackar vi gud för att Thorleifs inte gick vidare i schlagern.

Jo, skulle behöva tips. Ska ju göra tårta snart. Ena lagret hade jag tänkt göra nåt med hallon..inte hallonsylt, utan riktiga hallon så att säga, men lager två skulle jag behöva tips på.
Det blir massa frukt uppepå i alla fall.

Imorrn kommer min brorsa Robert upp med sin kille. Mattias ska jobba här i 2 dagar, så då får man chans att träffa han/dom i alla fall. På fredag kommer världens bästa gudmor, Linnea. Vi har saknat henne.

Jo en rolig sak. Igår då vi satt och såg på film så ser jag nåt som åker förbi nere på gatan. Då jag går och kollar så ser jag en dragspelsbuss som har kört helt fel, och personen i fråga försöker vända på Olle Fiskares väg. Det är inte lätt kan jag säga. 2 personer var det dock på bussen, men han fick hålla på ett tag för att ens komma bakåt eftersom minsta vridning på ratten så började ju bakpartiet svänga åt ett annat håll ju :-D
Det var kul att se :-)

Nä nu laddar vi upp för en ny vecka.
Jag ska söka jobb, bland annat på babyproffsen, i och för sig sökte dom personal som var 30 år och uppåt, men söka kan man ju ändå göra. Det kan ju gå vägen, det har ju gått vägen förut att man fått komma på intervju i alla fall.

Kram till er.

Inga kommentarer: