söndag 15 februari 2009

Analysering av kvällen.

Ja igår var det schlager i vanlig ordning. Från Skellefte.

Jag sa till vissa av mina vänner och Tobba att de artister som antingen kommer till andra chansen eller final skulle bli : Amy Diamond, H.E.A.T, Lili och Sussi och Måns Zelmerlöv.
Vad hände?
Jag hade så rätt såklart.
Jag är ibland ganska paraniod så jag tänker som så(och min syster är ju tvärt emot mig som vanligt):

H.E.A.T går vidare till finalen för att deras låt var ganska bra, men i finalen kommer odm inte att vinna för att jag tror att Christer Björkman har ett finger med i spelet där. Kan Lordi kan väl vi? men så ser inte han det tyvärr.

Amy Diamond går till Andra chansen pga en bra låt, flummigt klädd (Men tror Alexander Bard hade ett finger med där). Hon är söt och så, men lär nog gå till Finalen oavsett vem hon får möta i andra chansen-duellen. För hon är ung och sjunger bra, vinner gör hon dock inte i finalen tyvärr.

Lili och Sussi gick vidare till Andra chansen för att dom gör comeback. Vinner i finalen gör dom inte heller. Inte tillräckligt bra låt för det.
Att dom ens gick vidare i själva tävlingen är inte så konstigt. Carola gjorde comeback, gick vidare. Anna Book gjorde comeback och gick vidare, Charlotte Pirelli gjorde comeback och gick vidare...sen att hon vann med den låten förstår jag inte alls.

Måns gick direkt till finalen, han är ju ganska söt, stor flickfavorit. Hans låt är bra och kan nog tampas med de andra finalisterna i Stockholm då det beger sig.

Men jag avskyr Christer Björkman. Det är ungefär som med Foppa - det är dags att lägga av nu.
Artikel
Jag har ju sagt hela tiden att han bestämmer lite för mycket. Att det inte är korrekt röstat alla gånger.
Och se hur rätt jag hade... Tycker det är pinsamt.. tror han verkligen inte att han ska bli påkommen? Jag har aldrig gillat Christer Björkman. Han har som sagt för mycket att säga till om.

Min kära syster trodde att Markoolio skulle gå vidare.
Hur då? Låten hade nog gått vidare till åtminstonde Andra chansen om inte den här Iprenmannen-look a like hade kommit upp ur en flygel och dansat och sedan blivit bränd i stort sett.

Sen en till sak som jag undrat över. Musiken är ju inte live, den är ju inspelad (tyvärr) .. men varför måste dom ha sån hög musik då artisterna ska sjunga, man hör ju inte texten. Det är väl en fördel om man hör vad dom sjunger så att man lättare kan bilda sig en uppfattning. Men det är ju vad jag tycker.

Jag har älskat schlager... men nu vette 17. En massa deltävlingar, en internationell jury, en battle mellan två låtar om vem som går till final eller andra chans, tur man inte röstar utan bara tänker en massa :-)

Idag var det ju kul att vi fick en svensk på gulplats i skidor. Det är ordning på tjejerna :-D
Fast i och för sig vann ju en svensk kille igår också...så ... Men slalom är väl det enda vi riktigt suger på nu. Men det är som vanligt.

Jag hade fått med en av mina bilder i Tidningen Allehanda igår. Kul att just den bilden kom med också. Hoppas Birgit såg den. Bilden var vacker.

Jaja nä nu ska jag nog ta och mata min kära dotter, måste väcka henne först.

Kram till er alla!

Inga kommentarer: