söndag 22 februari 2009

Helgen

Sammanfattning:

Ja...fredagen var ju som den var. Men vi kom ju iväg i alla fall. Hade sagt att vi skulle vara ute ur stan innan kl 15.
Gick väl inte så bra direkt. Men innan kl 16 var vi ute ur stan.. och säg inte att det beror på att man är småbarnsförälder..har inget med Emilia att göra... alltid min sambo. Emilia hon brukar vara klar sedan länge. Men ibland funderar jag på vad min sambo sysslar med. Men men.

Kom ner till Härnösand på kvällen, lämnade lite grejor hos mina föräldrar, sedan ut till Bölen där Birgit höll på med maten. Ge dottern käk och sedan kasta henne i säng (dock inte bokstavligt).
Sedan njöt man på kvällen med en cider i sin hand tittandes på Let's Dance.
Birgit frågade om jag ville ha Minttu, men var inte upplagd för det. Inte denna helg.
Hur som helst.

Lördag:
Vaknade tidigt...fast kanske inte så konstigt då man satt larm. Har märkt det att om man ska på kalas så måste man upp i tid för jag tänker faktiskt för 2 och ibland för 3. Denna dag var det för 2. Emilia och jag duschade, det ska smörjas in, det ska kläs på, det ska sminkas (gäller dock mig), matas, förbereda mat, packa, tänka plus mycket mer.

Ville in till centrum för Gallerix ska ju läggas ner i stan så dom har väldigt stor rea. Men kom inte dit *snyft*
Lämnade skoterbatteri på LBT som samtidigt visade sig att det inte var nåt fel på.
In till stan igen, köpa blommor, köpa triss, cruisa lite, hälsa på svärmor som nyss kommit hem från sjukan, och sedan upp till kalaset.
Jag tänkte ju såhär. Öppet hus från 15 var det, och jag trodde att om vi kommer förbi efter halv 4 - 4 så kanske det inte har kommit så många, jo tjena. Kramforsfolket hade kommit prick som vanligt, denna gång hade dom med sig en utav mina kusiner som jag inte sett på hur många år som helst...minst 10 i alla fall. Sofi, jätte-skoj var det. Hon var sig lik, och trots alla år i Tjockholm så hade hon inte dragit på sig nån sådan dialekt.
Shit va folk det var där. Mamma gjorde som vanligt, sklle bara "hjälpa till" att klä av Emilia men vips så var hon avklädd och då jag vände mig tillbaka efter att ha hängt upp overallen så var hon långt borta. HON skulle såklart visa upp sitt barnbarn.
Hur som helst.
Det kom mer och mer folk, det vart varmare och varmare i deras lilla lägenhet... liten kändes den i och med alla människor. Hasse stod som vanligt och diskade.
Vet inte vad jag ska säga om den kvällen. Det konstiga var, att då Kramforsfolket åkte så lättade luften lite. När Hamrefolket åkte så lättade det lite till och sen då resten av gästerna hade åkt så kunde man andas normalt igen. Emilia var populär som vanligt. Roligt, hon behövde bara titta på folket och le så log alla tillbaka. Så söt så. Fast det klart hennes klänning och hårbandet gjorde nog sitt :-)

Trött som en gnu vart hon. Det var så intressant. Det var 6 barn tror jag där...6 pojkar.. plus Emilia..och pojkarna lekte och stojade... men Emilia struntade i dom, hon brydde sig bara om en person.. Oscar, det kunde komma springandes av pojkar..men så fort Oscar gjorde Entré i rummet så log hon och gav ifrån sig ett ordentligt skratt. Hon gillar sin kusin :-)

Sedan satt vi och pratade och fick då veta utav min svåger Mattias att då dom var uppe i Umeå och skulle hjälpa oss att flytta från Umedalen till Tomtebo i somras så hade han åkt på fortkörningsböter.
I och för sig visste vi det... Man kommer körandes på E12:an, vid Kronoskogs är det 50 km och fartkamera. Vi låg efter Mattias och vi saktade in innan kameran men inte Mattias. Han hade kört 61 km på 50 sträcka och fick 2400kr i böter.
Veckan efter hade han kört för fort på ett annat ställe så på en månad hade han fått böter på 4800kr. Inte så bra.

Sedan så skullev i bege oss hem till Ume igen. Vädret var inte det bästa. Blåste en hel del (14 sekundmeter på Höga Kusten Bron), snön yrde. Var ganska halväckligt att åka bil, mörkt, dåligt väder och så, Ovanför Övik var det värst, på ställen där det bara var en fil så kunde snön halvt vara översnöad för det hade blåst så pass och drivit.
Men som tur så fanns där en räddning. Melodifestivalen på radion. Jag hade ju ingen aning om att dom sände den på radion så jag satt där och njöt. Fast denna deltävling var väl inte bland de bättre, hur i h-vetet kunde svenska folket rösta på rapparna? inte särskilt bra, men smaken är som baken. Jäkligt delad.

Kom till slut hem, borstade tänderna och hoppade i säng. Dyngtrött trots att jag somnat i bilen.

Söndag:
Idag var det kalas, ställde once again larmet på tidigt. Upp och göra frukost. Förbereda maten till Emilia som hon ska ha under dagen. Packa ner kakorna som skulle med på kalaset.
Idag skulle vi alla ur föräldragruppen träffas och ha som ett slags kalas för alla barn, 3 av 6 hade hunnit fylla, varav Anton fyllde 1 igår. Oscar, Emilia och Erik kvar. Emilia och Erik fyller på samma dag.
Kalas blir det.
Hur osm helst. Trevligt hade vi, men då vi kom dit för vi tänkte hjälpa Johanna och Johan med att förbereda allt så var det en massa ungdomar där. Dom hade haft fest och efterfest, dock sen på att städa så Johanna jagade på dom lite. Krossat glas hade sopats upp, men inte tillräckligt.
Vi höll till på Kassjö bygdegård som också är ett dagis. Vi dukade upp i det stora rummet där barnen också kunde härja fritt. Vad händer,
jo som sagt ungdomarna hade ju sagt att glaset hade sopats upp.
Kommer från köket och ska ge min sambo maten som jag värmt upp till Emilia. Kommer in i den stora lokalen och plötsligt så kliver jag på nåt som gör ont. Haltar till min plats och kollar, då har jag klivit på en glasbit som fanns på golvet, drog ut den med lite kraft och fortsatte fika.. sedan då jag skulle prata med Johanna om det så berättar jag händelsen och då ser hon på golvet att jag lämnat spåt efter mig, in på toa, ner med strumpbyxorna och påbörjade omläggningen av foten. Tvätta rent och hålla på.. gick bra, men det gör lite ont. Och sen tog alla killar varsin mopp och började dra längs med hela golvet. Det hemska är ju att tänk om nån av våra barn fått i sig det? För innan vi gick ut därifrån så hittade Johanna mer och mer glas. Det är ju dagis där måndag - fredag. Jäkla klantarslar är dom som hade festen, att dom inte kunde sopa upp ordentligt.

Sen så slutade det hela med att jag och Johanna ska ha en dejt nu i veckan och sen så åkte jag och min lilla familj på Westside. Kommer in där och träffar ägaren som vanligt. Han hälsar på Emilia som alltid och frågar mig om jag ska ha det vanliga. :-D
Bra personal där :-)

Nu jobbar sambon och kommer hem i natt nån gång, funderar på vad jag ska se ikväll. Blir nog en tjej-film på 3:an :-)

jag vet att detta blev flummit skrivet... men orkar inte reda ut ord och begrepp riktigt, trött ju :-)
Nä om man kanske skulle göra nåt seriöst. Eller bara drömma sig bort en stund.

Inga kommentarer: